De biografische gesprekken

Het begint met een vraag

Doorgaans beginnen we met een kennismakingsgesprek. In dat gesprek proberen we samen een vraag te formuleren waarin het thema dat jou in beslag neemt duidelijk naar voren komt. Die vraag is het vertrekpunt. Misschien heb je al een duidelijke vraag en kunnen we aan de hand daarvan onderzoeken welk biografisch traject voor jou geschikt is. 

Dit kost het

Aan het eerste kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.

De vervolggesprekken kosten 65 euro per gesprek, inclusief btw. Voor mensen met een laag inkomen is het tarief bespreekbaar.

De gesprekken duren gemiddeld 60 tot 75 minuten.

Dit zijn de mogelijkheden

Eenmalig gesprek

Een eenmalig gesprek over de vraag die je bezighoudt. Op de vraag ingaan en hem vanuit verschillende invalshoeken benaderen kan al voldoende zijn om er zelf mee vooruit te kunnen.

Drieluikgesprek

Aan de hand van drie eenvoudige tekeningen die je zelf over een bepaalde situatie of thema maakt, ontvouwt zich een gesprek. Hierin wordt gaandeweg helder waar dat thema of die situatie in essentie over gaat en wat dat van jou vraagt. Goed kunnen tekenen wordt niet gevraagd.

Levensloopgesprekken

Per periode van 7 jaar één gesprek. Het aantal gesprekken is dus afhankelijk van je leeftijd. Je onderzoekt de weg die je bent gegaan en geeft je levensfasen een eigen stem. Zo leer je jezelf op een verrassende manier kennen. Al pratend schrijf je je eigen geschiedenis en krijg je zicht en grip op wat voor jou van belang is.

Vierveldengesprek

In een vierveldengesprek onderzoek je aan de hand van vragen vier verschillende gebieden in je leven. Die vragen kunnen bijvoorbeeld zijn: hoe ziet je woning eruit, waar loop je warm voor, wat zijn je gewoontes, waar ben je goed in? Een vierveldengesprek geeft je een uitgebreid en vaak verrassend beeld van wie je bent en wat bij je hoort.

Cursussen

Naast individuele gesprekken organiseer ik op eigen initiatief en op verzoek cursussen en workshops over biografiek, zoals bijvoorbeeld autobiografisch schrijven voor groepen (vanaf vier deelnemers). Op mijn blog houd ik je op de hoogte van het aanbod.