Over biografisch coachen

Wie levensvragen heeft en zichzelf en het leven beter wil begrijpen kan met hulp van een biografisch coach antwoorden vinden. Om een verhelderende kijk te krijgen op je persoonlijke landschap kunnen verschillende werkvormen als vertellen, schrijven en tekenen ingezet worden.

Je biografisch coach is je gesprekspartner. Met hem of haar ga je in gesprek over je leven en krijg je zicht op wie je bent.

Opeens valt het licht op een onverwachte hoek. Misschien ga je wel vraagtekens plaatsen bij wat je altijd als vanzelfsprekend hebt aangenomen, dacht of voelde. Al reizend en zoekend ontdek je nieuwe verbanden. Je ziet je eigen thema's in het leven en ook je ontwikkeling en groei hierin. Wanneer je je zo verbindt met je levensloop vind je antwoorden die voor jou kloppen.

Wat brengt het je?

Bezig zijn met je eigen levensloop schept orde en rust. Je kunt van alles kwijtraken in je leven maar je levensloop raak je niet kwijt. Die blijft onder alle omstandigheden je bezit. Je krijgt oog voor wat voor iemand je bent en wat voor jou waardevol is. Je ontdekt welke rode draden een rol spelen en wat zich heeft aangepast en wat verschoven is binnen je eigen leven. Door je te herinneren wie je bent zie je wat je leven voor jou betekent, wat niet langer meer van nut voor je is en welke nieuwe vensters zich voor je openen. De mooiste reis maak je binnen jezelf!

Bekijk de mogelijkheden

Redenen om naar een biografisch coach te gaan

Je eigen weg gaan…

Je loopt op je tenen. Van alle kanten worden er eisen aan je gesteld. Je vraagt je af, wat wil ik nou eigenlijk zelf. Waarom voel ik me zo leeg? Verkeer je in een dergelijke staat van zijn? Een goede aanleiding om naar een biografisch coach te gaan. Om er achter te komen wat van nature bij je past, waar dat zou passen en welke weg je kunt en wilt gaan.

In het reine komen…

Je bent geen onbeschreven blad meer. Je hebt de behoefte om licht te werpen op je levensverhaal. Er is een verhaal dat erom vraagt verteld te worden of je wilt graag ergens mee in het reine komen. In zo’n geval kunnen biografische gesprekken je helpen om dingen ‘schoon’ te praten en een plek te geven.

Andere wending…

Je bestaan heeft een andere wending gekregen: een nieuwe baan, ontslag, pensionering, verhuizing, een verlies... Hoe kijk je naar deze verandering, wat vertelt hij je en hoe vind je een manier om ermee om te gaan?

Wat is er aan de hand?

Je voelt je niet prettig. De dingen lopen niet zoals je graag zou willen. Waar komt dat door en wat is er nou eigenlijk gaande? Kan de situatie weer vlot getrokken worden of sta je voor een keuze?