Over mij

Het valt me op dat mensen die onderweg zijn me vaak naar de weg vragen. Meestal weet ik de weg niet.

Als kind al wilde ik verder kijken en verder komen, grenzen voorbij. Tussen mijn 20e en 30e reisde ik veel. Als ik ergens aankwam, werd me vaak gevraagd: Waar kom je vandaan en waar ga je heen? Wezenlijke vragen. Ik vind het belangrijk om te horen waar iemand vandaan komt en waar hij heen gaat en hem daarin te ontmoeten.

Nieuwsgierig naar mensen en vooral naar de mens achter de mens. Dat verklaart waarom ik graag naar levensverhalen luister. Aandachtig luisteren en goede vragen stellen om iemand tot zijn recht te laten komen en te laten verschijnen. Ik houd van de verhalen van mensen, van context, van nuchtere feiten, van de poëzie en de schoonheid van het alledaagse. Levensverhalen zijn een rijke bron, ze zijn gelaagd en er valt veel te horen, ook in wat er niet gezegd wordt.

Een rode draad in mijn leven is dat ik in mijn werk mensen vaak wegwijs heb gemaakt in een land en in een taal, als docente Nederlands als vreemde taal en als begeleider. Als biografisch coach help ik je wegwijs worden in de plattegrond van je leven.

 

Na mijn 50e volgde ik een vierjarige opleiding tot biografisch coach aan het instituut voor biografiek in Driebergen. Het was voor mij een passend vervolg op mijn weg door het leven.

Het resultaat is mijn praktijk ‘De levenskijker’. Je bent van harte welkom!

Je mag van mij als professioneel biografisch coach verwachten dat ik met volle aandacht naar je luister en integer met je verhaal omga.

Ik ben aangesloten bij de landelijke beroepsorganisatie voor biografiewerk

Ik woon samen, ben van de stad Arnhem naar een dorp verhuisd en geniet daar erg van mijn mooie tuin. Naast mijn praktijk werk ik op dit moment met plezier enkele uren per week in een zorginstelling.